Tvåhandsspö byggt av Pär Palm

Jag tycker bäst om att fiska med 15 ft tvåhandsspön i Ljungan. 15 ft av Sage Method och Sage One är spön som har fina kastegenskaper och Sage One är fantastiskt roligt att drilla havsöring med. Sage Method är betydligt styvare och lämpar sig bäst för laxfiske.
Pär Palm spöbyggare och tusenkonstnär inom flugfisket har byggt ett tvåhands 15 ft spö åt mig. Pär räknas till en av Sveriges främsta spöbyggare. Spöet är fyrdelat med två toppar. En topp för klass 10-11 och en för klass 11-12. Klingan är från CTS, ett företag i Nya Zealand som tillverkar spöklingor men även andra produkter åt industrin. Spöet är mycket välbyggt och snyggt vilket framgår av bilderna men även ett spö som klarar hårda fighter med stor fisk. Ganska djup aktion utan att bli sladdrig, kanske något mittemellan Sage One och Sage Method. Ett riktigt långkastarspö, särskilt med 11-12 toppen. Måttangivelser och märkning av toppdelen är förstås användbara finesser. Ett spö som jag är mycket nöjd med.
Länk http://www.pepeflyfishing.com/sv-SE

image

image

image

image

Detta inlägg publicerades i Equipment. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tvåhandsspö byggt av Pär Palm

  1. Pingback: Laxfångst Allsta den 31 augusti 2016 | Leos Ljunganinfo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.