Samarbetsprojekt i Nedre Ljungan

Skriver detta i egenskap av ledamot i förvaltningsgruppen för Nedre Ljungans Sportfiske.
Ett samarbetsprojekt pågår för närvarande med Länstyrelsen i Härnösand, de båda fiskevårdsområdena, markägare, Statkraft, Vattenregleringsföretagen, Sundsvalls kommun där omfattande biotopåtgärder kommer att genomföras i Ljungan nedströms Viforsens kraftverk detta år och de närmaste kommande åren.
Norsk expertis från Statkraftprojektet och andra sakkunniga arbetar tillsammans i det pågående samarbetsprojektet med personal från länsstyrelsen och Sundsvalls kommun. Åtgärderna syftar till att förbättra levnadsbetingelserna för laxen och även havsöringen i Ljungan. Vi i förvaltningsgruppen tycker att vi för närvarande är så pass gynnade att vi har de nödvändiga personella och ekonomiska resurser som behövs för genomförandet av projektet och har tillräcklig uppbackning från alla intressenter.
De biotopåtgärder som planeras att genomföras kommer att offentliggöras när åtgärderna är definitivt beslutade. Vilket blir förhoppningsvis under maj månad.
Nedre Ljungans Sportfiske som är de båda fiskevårdsområdenas förvaltningsgrupp bedriver ett omfattande arbete med att förbättra fisket och tillsynen i älven. Det arbetet och den organisationen, har i andra sammanhang, av bl a Östersjölaxälvar i Samverkan, lyfts fram som ett exempel på en god förvaltning av våra älvar//Leo Oras

image

Detta inlägg publicerades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Samarbetsprojekt i Nedre Ljungan

  1. Mattias Danielsson skriver:

    Man blir alldeles varm i själen när man ser hur hårt ni jobbar!

    Mvh Allstacamping

    • leooras skriver:

      Tack Mattias! Jag blir också varm i själen när vi får så fint beröm. Ditt arbete med Allstacamping är också viktigt för Ljungans utveckling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.