Sjön Yxern den 7/2 2016

Yxern är Kalmar läns största sjö. Tyvärr är den svårt misshandlad av den småskaliga vattenkraften som ger lite energi men ställer till med stor skada. Tekniska Verken, helägt av Linköpings kommun står för merparten av skadegörelsen med sina kraftverk som reglerar Yxern. Tyvärr utnyttjar Tekniska verken en svag vattenlagstiftning för sina syften. De gör ingenting för att ändra vattendomen alternativt riva kraftverken. Vad kan göras för att påverka Linköpings kommun ägare till Tekniska verken att ta sitt förnuft till fånga och vidtaga åtgärder så att Yxern blir en levande sjö igen? Det har ryktats om köpbojkott! När jag ser Tino Åbergs bild tycker jag att en köpbojkott av Tekniska verkens el är helt rätt!

Foto Tino Åberg

Foto Tino Åberg

Detta inlägg publicerades i Andra älvar och sjöar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.