Debattinlägg av Ingemar Nilsson (S) – ska vi offra den lokala miljön för klimatmålen?

Ingemar Nilsson socialdemokratisk riksdagsman från Västernorrlands län har skrivit ett debattinlägg i nättidningen Altinget där han anser att Sveriges klimatmål hotas av en ny vattenlagstiftning som följer Vattenverksamhetsutredningens förslag och därmed också EU:s vattendirektiv som Sverige har godkänt.
Artikeln skulle lika gärna kunna vara skriven av Svensk Energi!
Citat ur artikeln:
”Vi ser fram emot att få analysera utredningens förslag i sin helhet men vi kan redan nu konstatera att förslaget att ompröva befintlig vattenkraft fullt ut mot gällande miljöbalk är alldeles för långtgående. Betänkandet har enligt vår uppfattning inte beaktat de energi- och klimatpolitiska konsekvenserna ett sådant förslag skulle innebära, med risken för minskad förnybar energi som följd.”
Han bortser helt från SMHI:s utredningar som visar att vattenföringen i våra älvar kommer att öka med ökad nederbörd, han bortser från EU:s vattendirektiv, han bortser också från det faktum att VI MÅSTE KLARA BÅDE DEN LOKALA MILJÖN OCH KLIMATMÅLEN.
Citat ur artikeln:
”Utan vattenkraften och dess möjligheter att reglera produktionen skulle också variationerna i vindkraften behöva balanseras på annat sätt, sannolikt med fossil elproduktion.”
Menar Ingemar Nilsson på fullt allvar att en miljöanpassning av vattenkraften skulle innebära att vi blir utan vattenkraft?

Dags för de miljömedvetna socialdemokraterna som exempelvis Matilda Ernkrans, Kristina Nilsson och Jan-Olov Larsson att träda fram i frågan om en anpassning av vår uråldriga vattenlagstiftning till en modern miljöanpassad lagstiftning inom vattenområdet.
Vems ärenden går egentligen Ingemar Nilsson? Vad är syftet med hans artikel? Jag blir oroad eftersom Ingemar Nilsson är energipolitisk talesperson för socialdemokraterna!
Läs hela artikeln på länken:
http://www.altinget.se/artikel/ingemar-nilsson-haardare-krav-paa-vattenkraften-hotar-klimatmaalen#.VNTakcLcLPA.twitter

image

Detta inlägg publicerades i Socialdemokraterna, Vattenverksamhetsutredningen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.