Kan man byta handtag på Sage One 5116?

fenangonefishing

Jag blev erbjuden att köpa ett begagnat Sage One som var custombyggt. Dock var det byggt som ett enhandsspö och jag betraktar dessa switchspön som små tvåhandsspön. Prislappen var så bra att jag köpte det med planen att bygga om handtaget till ett riktigt tvåhandshandtag.

IMG_1569IMG_1567

Eftersom jag tycker handtaget på mitt Loop Cross S1 är bra tog jag det som mall för det nya handtaget. Jag googlade mig fram till hur jag skulle göra och började med att beställa lite kortdelar samt att ta bort de korkdelar som jag inte ville ha kvar på handtaget.

IMG_1573

Jag fick tipset att jag skulle svarva ner korken och inte slipa för hand. Detta för att det skulle bli ordentligt runt, det blir lätt ovalt om man slipar för hand. Jag fick även tips om att den översta korkdelen som är gjord av en kork-epoxyblandning skulle jag slipa för sig själv, eftersom materialet är…

Visa originalinlägg 172 fler ord

Detta inlägg publicerades i Utrustning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.