Hur mycket bryr sig Alliansregeringen om Östersjön?

Hur mycket bryr sig Alliansregeringen om Östersjön – från Folkpartiets blogg och Sundsvalls Tidning den 7/8 2014.

image

Hur trovärdig blir Folkpartiet och de andra allianspartierna när de bidrar till en SÄMRE miljö i Östersjön genom regeringens förslag om neddragningar för Kustbevakningen. Vi är många som är bestörta över Alliansregeringens förslag och känner oro över förslaget samt hoppas att det inte blir verklighet.

Kustbevakningen spelar en viktig roll för bl a oljebekämpningen i Östersjön. Alla vet vi vilket elände oljeutsläppen är för hela det ekologiska systemet i ett hav och allra helst ett innanhav som Östersjön.
Socialdemokratiska riksdagsledamoten Eva Sonidsson har ett starkt engagemang för att Kustbevakningen ska behålla sin kapacitet. All heder Eva med Socialdemokraterna för engagemanget för Östersjön!

På Folkpartiets Stockholmsblogg kan du läsa blogginlägget ”Vi ska rädda Östersjön”. Där undviker Folkpartiet att förklara förslaget om att Kustbevakningens resurser ska minskas och hur de negativa konsekvenserna av detta ska förhindras. Jag tycker att blogginläggets innehåll stämmer illa med att Folkpartiet medverkar till regeringens förslag att Kustbevakningens resurser ska minskas! Läs gärna blogginlägget på nedanstående länk!
http://stockholmsbloggen.se/miljo-vi-ska-radda-ostersjon/#body

Kustbevakningen arbetar för en hållbar havsmiljö. Gå gärna in på Kustbevakningens hemsida! Där kan du läsa om Kustbevakningens viktiga arbetsuppgifter!
http://www.kustbevakningen.se/sv/hallbar-havsmiljo/

Sundsvalls Tidning skriver den 7/8 2014 i sin ledare:
”Kustbevakningen är en oerhört viktig resurs. Men framöver kan det bli mycket svårare för Kustbevakningen att göra ett bra arbete. Ett förslag på en besparing på 133 miljoner, och en nationell neddragning med 125 tjänster (av totalt 800), ligger från regeringen”

Foto Mats Holmberg

Foto Mats Holmberg

Detta inlägg publicerades i Nyheter, Socialdemokraterna, Sundsvalls Tidning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.