Strutsen (Socialdemokraterna) vill inte se sanningen i vitögat?

REVIDERAR DEN 7/7 2014
Sticker Socialdemokraterna huvudet i sanden som strutsen på bilden, när det gäller ny vattenlagstiftning och biologisk mångfald i våra vattendrag?
Se i så fall upp för pantrarna (Folkpartiet, Miljöpartiet och Vänsterpartiet) i bildens bakgrund som vill ha ny vattenlagstiftning!
Det började så bra i januari i år, när Jan-Olof Larsson socialdemokratisk riksdagsledamot ansvarig för fiske- och vattenfrågor skrev en debattartikel i SvD, där han klargjorde att ny vattenlagstiftning är nödvändig se länk! https://ljunganinfo.com/2014/01/01/jan-olof-larsson-svarar-christofer-fjellner-i-svd-brannpunkt/
Bra fortsättning tyckte jag när Kristina Nilsson (S), riksdagsledamot från Västernorrland, som sitter med i Miljö- och jordbruksutskottet klargjorde att självklart ska vattenverksamheten ligga under miljöbalken se länk! https://ljunganinfo.com/2014/03/06/svar-fran-socialdemokraternas-riksdagsledamot-kristina-nilsson/
Sedan blev fortsättningen mångtydig, när Ingemar Nilsson (S) riksdagsledamot från Västernorrland som sitter med i Näringsutskottet förklarade för mig på Twitter att ”vi ska landa i ett ställningstagande som ska klara både miljö och produktion” och att Socialdemokraterna arbetar intensivt med frågan.
Efter det har det varit oroande tyst från Socialdemokraterna! Pågår det en intern debatt eller rentav strid inom Socialdemokratin om ny vattenlagstiftning? Eller har frågan om biologisk mångfald i våra vattendrag låg prioritet hos Socialdemokraterna? Så låg att man tycker att vi ska behålla en uråldrig vattenlagstiftning som tar minimal hänsyn till naturen och som en kapitalstark kraftindustri vill fortsätta att utnyttja utan inblandning av krav på en god ekologisk balans i våra vattendrag enligt det Vattendirektiv som Sverige har godkänt.
Resultatet av ett sådant synsätt kan bli dryga böter i miljonklassen dagligen om vi inte snarast börjar att åtgärda våra vattendrag med ekologiska flöden och faunapassager.
Vi är många väljare som före valet vill ha svar på frågan: Var står Socialdemokraterna i frågan om ny vattenlagstiftning nu när Vattenverksamhetsutredningens slutbetänkande är lämnad?
Vill Socialdemokraterna ha biologisk mångfald i våra vattendrag eller är det Svensk Energi, med kraftindustrin som styr Socialdemokraternas beslut?
Krasst uttryckt, många med mig lägger inte en röst på ett parti som tycker att den biologiska mångfalden i våra vattendrag är av sekundär betydelse. Min röst lägger jag på ett parti som ställer sig bakom en ny modern vattenlagstiftning allt enligt Vattenverksamhetsutredningens slutbetänkande!

image

Credit: just follow this link to see and follow comment on this photo https://www.flickr.com/x/t/0092009/photos/caliorg/6129795259

Du kan behöva klicka på rubriken för att dela inlägget!

Detta inlägg publicerades i Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Val 2014. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.