Bornholmarna, de sista stora laxutrotarna.

Tack Save the Baltic för artikeln!

Save the Baltic Salmon

Bornholmarna, de sista stora laxutrotarna.

Under flera år har det varit ett ohämmat fiske efter lax utanför Polska kusten vilket många har kritiserat. Man har påstått sig ha fört iland stora mängder havsöring istället för lax och på detta sätt kunnat fiska långt större mängder än kvoten tillåter. Nu har det blivit bättre ordning på detta fiske efter att EU har gripit in. Nu är det istället Bornholmsfiskare tagit över rollen som Östersjöns rovfiskare genom att fiska lax ohämmat utanför sin fina ö.

Ohämmat linfiske runt Bornholm

Den senaste tiden har det varit väldigt mycket lax runt Bornholm och längs Svenska kusten. På Svenskt vatten har numera laxen en fristad där inget yrkesfiske på lax förekommer sedan en tid tillbaka. 20 sjömil mot öster är det däremot ett ohejdat rovfiske utan motstycket. Stora mängder vild lax fångas på långa laxlinor som yrkesfiskare använder. Kortare linor med laxkrokar förankrade med en…

Visa originalinlägg 470 fler ord

Detta inlägg publicerades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.