Atlantprojektet. Det kunde/kan bli värre! ALLA storälvar reglerade

Det kunde ha blivit värre eller det kan bli värre! Kraftindustri skulle gärna genomföra Atlantprojektet när det blir politiskt möjligt.
Läs om projektet på Kuhlins utmärkta hemsida!
Atlantprojektets utformning (alternativ C). Jockfall skulle bli en rännil!
Ingen oreglerad storälv kvar om projektet skulle genomföras!
Vi som värnar om våra vattendrag får aldrig slå oss till ro. Det kommer alltid att finnas starka krafter som vill bygga ut våra orörda vattendrag.
Kuhlin: ”Under de två decennierna Atlantprojektet utreds växer älvvärnet i synnerhet och miljörörelsen i allmänhet, vilket med all säkerhet bidragit till att Kalix och Torne älvar än idag är opåverkade av vattenkraftsutbyggnad.”

http://vattenkraft.info/?page=20

Foto Leo Oras Jockfall

Foto Leo Oras
Jockfall

Du kan behöva klicka på rubriken för att dela inlägget!

Detta inlägg publicerades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Atlantprojektet. Det kunde/kan bli värre! ALLA storälvar reglerade

 1. Christer Borg skriver:

  En av de stora kämparna mot Kalixutbyggnaden, tillika styrelseledamot i Älvräddarna in i det sista, Olov Jonsson, gick bort förra året. Han lade ner ofantligt med tid och engagemang och kunde nöjt se Kalixälven flyta fritt.

 2. Kin@ skriver:

  Reblogga detta på Zamlat Zurr och kommenterade:
  Låt de orörda vara just det…O-rörda!

  • leooras skriver:

   Tack för rebloggning, Kina. Mycket bra att du hjälper till att sprida vattenkraftsindustrins våta drömmar! I en tweet som du har publicerat nämns vattenkraftens potential. Man kan vara säker på att både Kalix älv och Torne älv finns med i den beräkningen. Vattenkraftsteknokraterna kommer alltid att kasta lystna blickar på våra outbyggda vattendrag. Det värsta scenariet är om de får med sig politikerna. Vi som vill värna om våra vattendrag får aldrig slå oss till ro! Så här står det längst nere i Mynewdesk artikel: ….Magnus slog även ett slag för vattenkraften i Norden, som har en potential på 98 TWh årlig reglerbar elproduktion….. Läs gärna länken i tweeten http://www.mynewsdesk.com/se/power-circle-ab/blog_posts/blogg-el-i-framtiden-storskaligt-vs-smaaskaligt-motsaettning-eller-synergi-27143

 3. Det var med sorg i hjärtat som jag läste att Olov Jonsson gått ur tiden. Jag minns hur väl han pratade om hur viktigt det var att bevara älvarna i dess naturliga, och orörda, tillstånd. Han var en sann naturmänniska och vid några tillfällen följde jag med Olov ut i den vackra natur som omsluter Gammelgården. Den kraftfulla Kalixälvens brus och dån var alltjämt närvarande utanför husknuten där Olof och döttrarna hade sin hemvist.
  Olov var en väldigt behaglig och genuint trevlig människa med sann espri och ungdomligt sinne. Jag kommer, för alltid, att minnas honom med värme.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.