Christer Borgs svar – kunskap mot bristande kunskap

Christer Borg svarar på Ingemar Nilssons (S) respektive Pernillas Gunters (KD) repliker om vattenkraften. Christer Borg avslöjar de båda debattörernas bristande kunskaper om vattenkraften.

Christer Borg skriver bl a:
”Grundproblemet är att vattenkraften är skyddad av en föråldrad exploateringslagstiftning från 1918 med eviga tillstånd. Mer än 95 procent av dagens vattenkraft bedrivs med miljömässigt föråldrade tillstånd, eller inga tillstånd alls, vilket har gett oss en industri som helt är undantagen moderna miljökrav. Detta gör att vare sig de nationella miljömålen, eller de EU-rättsligt bindande målen i flera EU-direktiv nås. Detta problem vill debattörerna inte lösa, utan de argumenterar på lösan grund för ett juridiskt status quo och ett fortsatt biologiskt undantagstillstånd i över 80 procent av våra vattendrag. Sakargumenten för denna inställning är så faktalösa att vi inser att debattörerna inte läst mer än möjligen någon prematur inlaga från Svensk Energis PR-avdelning.”
Vidare:
”Att två debattörer från varsin sida av blockgränsen så tydligt tar avstånd från gällande miljölagstiftning är en riktig kioskvältare.”

Ingemar Nilssons bristande kunskaper om vattenkraften avslöjas obönhörligen av Christer Borg i slutrepliken. Spontant kan man undra över hur Socialdemokraterna kan ha Ingemar Nilsson som energipolitisk talesperson och vart Socialdemokraterna är på väg i en sådan viktig miljöfråga som förvaltningen av våra vattendrag och sjöar. Hans extremt ”vattenkraftvänliga” uttalanden kunde lika gärna komma från Svensk Energi.

Mindre förvånande är Pernilla Gundters (KD) bristande kunskaper och märkliga argumentation om den småskaliga vattenkraftens betydelse för vår energiförsörjning. Pernilla Gundter, som för övrigt är KD:s nya energipolitiska talesperson följer sin företrädares (Mats Odells) brist på kunskap om vattenkraften. KD värnar om vattenkraften utan att bry sig om miljön! I det fallet har KD en konsekvent linje!

Läs hela slutrepliken på nedanstående länk:
http://www.altinget.se/miljo/artikel/christer-borg-klavertramp-utan-fakta

Jockfall - Kalix älv  Sveriges enda "helägda" orgeglerade storälv

Jockfall – Kalix älv
Sveriges enda ”helägda” orgeglerade storälv

Det här inlägget postades i Älvräddarna, Socialdemokraterna, Vattenverksamhetsutredningen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s