Hur upplevs Fortum av bolagets kunder?

Hur upplevs Fortum av dess kunder?

Många som är någorlunda insatta i hur de olika kraftbolagen agerar upplever tyvärr att Fortum agerar många gånger på ett sätt som definitivt INTE gynnar biologisk mångfald i våra vattendrag. Fortum själva påstår föga överraskande motsatsen!

Fortums agerande upprör känslorna hos många miljömedvetna elkonsumenter som anser att bolaget bara bryr sig om att tjäna pengar och att Fortum utnyttjar varje möjlighet att bygga ut mer vattenkraft till och med i skyddade älvsträckor.

Det har till och med talats om att starta en landsomfattande bojkott av bolagets produkter. 

DET borde Fortum ta på allvar. 

Bolaget riskerar genom sitt agerande att affischer med nedanstående budskap sprids, åtminstone i sociala medier! Stötte på den i ett socialt media nyligen! Väljer att återge den nedan! Kanske dags för Fortum att börja tänka om! Ett sätt kan vara att låta de lokala miljöhänsynen styra regleringen av känsliga vattendrag istället för att maximalt utnyttja uråldriga vattendomar som tar minimala hänsyn till miljön.

Kanske affischen är ett startskott till köpbojkott? Den ger i alla fall uttryck för starka känslor mot Fortum!

Mer om Fortum nedan! 

Läs gärna helahalsingland.se artikel den 25/9 2014 ang Edeforsen!

http://www.helahalsingland.se/halsingland/ljusdal/har-ar-domen-for-kraftverket-i-edeforsen

Läs gärna Älvräddarnas samorganisations kommentar till domen och Fortums agerande!

http://a2.mndcdn.com/image/upload/t_attachment/anxi6hecg6wadopbjzgv.pdf

Några inlägg som finns på min blogg om Fortum:

Läs gärna och se bilder på hur Fortum hanterar en älvsträcka som är skyddsvärd! Den här bilden från Voxnan, Sunnerstaholm från i våras syns då och då som ett skräckexempel på hur ett känsligt vattendrag kan skadas genom okänslig reglering! Se länken nedan och bilden!

Bild från Sunnerstaholms Kraftverks torrfåra söndagen 4 maj 2014.

https://ljunganinfo.com/2014/05/04/ett-exempel-pa-varfor-vi-behover-ny-vattenlagstiftning-voxnan-sunnerstaholm-fortum-2/

Läs gärna om Fortums argumentation för att de ska få bygga ut skyddade älvsträckor och Älvräddarnas svar på Fortums artikel!

https://ljunganinfo.com/2014/03/13/4706/

Det här inlägget postades i Nyheter, Skyddad älvsträcka. Bokmärk permalänken.